Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9mjet - Грешни показания на уреда за температура?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.9mjet - Грешни показания на уреда за температура?

Красавицата (156SW) я имам от половин година. От ден 1 температурния уред не е прехвърлял 70 градуса нито на дълъг път нито на място в задръстване.

Термостата си работи безупречно. Смених наскоро датчика - промяна няма. На диагностика температурата излиза 87 градуса, докато в купето показва малко под 70.

От тук си правя извода че проблема е в уреда на таблото. Въпросът е може ли да се калибрира по някакъв начин или едиственното решение е нов?

ПП
    намерих подобна тема макар и малко стара, но не става ясно дали проблема е решен по някакъв начин
    sigpic 156SW 1.9JTD 16V

сменя се датчика на уреда на таблото...

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    На мен преди ми показваше по-малко от 90. След сравнение с термометър се оказа, че и двата датчика ми отчитат по-ниска температура от реалната. Смених ги с нови на EPS. Новите започнаха да показвт точно. Виждал съм и такива които показват повече. Така че е добре да се провери изправноста им. Може би това което показва на уреда в купето, не е съвсем като действителноста.
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 00:04.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

За 1.9 JTD 16V 140 к.с. ли става дума или за 8V 116 к.с. - щото има малко разлики

А пък 1.9 JTDm матора, дето е 120 к.с., не се е монтирал на 156, а само на 147. Щото си писал 1.9mjet, а доколкото ми е известно, 156 SW с такъв матор няма. Или по-скоро не е означен по този начин.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Става въпрос за 1.9 JTD 16V 140hp. Под надписа 16V се мъдри малък надпис mjet.

@digitalundgrd
        Датчика съм го сменил с чисто нов. Намира се над термостата. С помощта на огледало през отовра за CD-то разгледах уреда в купето. Няма никакви врътки за настройване. Попритегнах връзките - нищо.
        sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
          За 1.9 JTD 16V 140 к.с. ли става дума или за 8V 116 к.с. - щото има малко разлики

А пък 1.9 JTDm матора, дето е 120 к.с., не се е монтирал на 156, а само на 147. Щото си писал 1.9mjet, а доколкото ми е известно, 156 SW с такъв матор няма. Или по-скоро не е означен по този начин.
          Може и да е сменян двигатела...

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

колега проблема е в термостата, имах същата 156SW 1.9 140к.с. и същия проблем датчика стигаше до 70, смених термостата с нов и се оправи, термостата беше BERR

Comment

Comment

Ей тва е моето мнение.....

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28083
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

@radi,haljscho
                  Благодаря за мненията

Не ми се искаше да сменям нещо което работи само заради смотания уред, но ще видим.
                  sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Working...
                  X